START TO TRIATLON , DUATLON, AQUABIKE


NIEUW:

Onze Partner Swimcare helpt je op weg met 10 zwemlessen , vrij in te vullen volgens uw agenda.


Inbegrepen in de prijs :


Zwemlessen

Inschrijving

12-weken schema

Fun en groepsgevoel 
 Sportief en ambitieus? 

 Ga de uitdaging aan en start met triatlon/duatlon!!

 Coach Dieter Staelens begeleidt jou van je eerste

 training richting je eerste triatlon of duatlon tot de finish van

 de Viven Triatlon Damme of de Zekerhuis Duatlon!


 Start to triatlon? 


Hoeveel uur per week? Alle disciplines evenveel? En welke basisconditie moet je eigenlijk hebben? Welk gerief heb je nodig, zonder overdrijven, want zal je het wel plezant vinden? Waar kan ik in open water trainen? Een paar van de eerste tientallen vragen die opkomen bij één doel: een kwarttriatlon doen. En OK, het internet staat vol met schema’s, tips, video’s, etc., maar ik ben 35, werk meer dan full time, heb een dochter van drie en een zoon van negen maand. Ik besteed mijn tijd dus liever efficiënt aan trainen dan aan het uitzoeken hoe ik moet trainen.

Als start2run bestaat, dan moet start2triatlon ook bestaan. Google to the rescue! Jawel, in Damme – semi in de buurt – en de triatlon is eind mei. Meer dan voldoende tijd om klaar te geraken en ze beweren zelf dat het in twaalf weken lukt, ongeacht je conditieniveau. 150€ is een batje, niet getwijfeld, ingeschreven.

Drie weken na de kennismaking met trainer Dieter Staelens en de andere kandidaat-triatleten, stak covid er helaas een ferme stok tussen. In die drie weken was het wel al direct duidelijk dat ik de juiste keuze had gemaakt om me te laten begeleiden: die trainingen, daar kom je zelf niet op. En ’t is in groep, je traint met een gezamenlijk doel, ’t is leutig en intensief tegelijk.


Herneming in juni met een eerste training in open water. Direct twee gouden tips meegekregen om mijn borstcrawl behoorlijk dramatisch te verbeteren. Ook dat leer je niet alleen. Via de Whatsapp-groep worden ondertussen wekelijks de trainingen doorgestuurd die je die week moet afwerken. Op maat, want ik kan helaas niet mee met mijn 25-jarige medeleerling. Je plant zelf je trainingen in en voelt aan wat haalbaar is. Je geeft feedback over het verloop van de trainingen, Dieter past aan waar nodig. Zijn flexibiliteit is super: heb je een gat in je agenda en tijd voor een gezamenlijke training, hup, een bericht in de Whatsapp en negen keer op de tien valt er wel iets te regelen.


Tijdens, maar ook naast de trainingen vul je ondertussen je rugzak met nuttige tips: hoe trek je een wetsuit aan (en vooral: hoe trek je hem zo snel mogelijk uit)? Hoe moet een tri suit zitten? Wat eet je in de dagen voor race day? Hoe doseer ik mijn bevoorrading tijdens trainingen en tijdens de race zelf? Is de waterkwaliteit wel OK om te trainen in open water? Hoe richt ik mijn wisselzone in? Wat zijn de regels bij triatlon?

Op race day ben je m.a.w. ook helemaal voorbereid op alle praktische aspecten. Mijn initiële doel was finishen, op een zo aangenaam mogelijke manier, tijd deed er niet toe. Dat was op race day nog steeds het geval, maar Dieter heeft je zonder dat je het zelf eigenlijk beseft zodanig getraind dat je niet enkel het onderste uit de kan zal halen, maar eigenlijk de kan gewoon verbrijzelt. Ik heb in één race al mijn personal bests tot splinters herleid en mijn best mogelijke wedstrijd afgewerkt.

Één voorwaarde: eens je start, ga er dan 300% voor. Geef feedback en durf al je vragen te stellen om er alles uit te halen, want het hangt even hard van jou af als van coach Dieter. Als er nog twijfels zijn, zet ze aan de kant, want het programma is zijn centen driedubbel waard. Ik kijk alvast uit naar mijn volgende – volwaardige – seizoen.

Getekend Alexander


Start to triatlon 2.0 2021


In Januari tijdens de pandemie was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Iets extra om mijn dagen te vullen. Zwemmen was geen probleem. Hier had ik al wat ervaring mee uit het verleden. Een koersfiets had ik ergens aan de haak dus die kon ik gemakkelijk terug van stal halen. Lopen, iets wat me nooit heeft gelegen, maar het hoort erbij.

De drie sporten samen dat zou de uitdaging zijn. Onmiddellijk bracht ik de fiets naar de fietsenmaker om deze in orde te zetten , ik ging op zoek naar nieuwe schoenen en steunzolen zodat de motivatie voor het lopen wat groter zou worden . In Februyati was het zover, de eerste kennismaking en groepstraining. Het leek al niet zo makkelijk om met iedereen af te spreken. De eerste training was er eentje speciaal voor mij,. Lopen! Gelukkig hielden de coaches rekening met me en liep ik -in stukjes- toch al enkele kilometers! de motivatie was er! Elke zondag voormiddag (omdat dit groepsgewijs best uitkwam) stonden we allen paraat. Zwemmen, fietsen, lopen, duo of trio trainingen, alles passeerde de revue. Mede met de wekelijkse trainingsplannen en individuele motivatie en peptalk werd de triatlon een groot succes. Met een klein hartje stonden we klaar aan de start. Helden waren we aan de aankomst. Een mooie sport en een nieuwe hobby! Wie weet zien ze me er volgend jaar terug . Oh ja, ik begon zelfs graag te lopen , wie had dat ooit gedacht :) .

getekend Phaedra  Ben je overtuigd?

 Klaar om de uitdaging aan te gaan ?

 Neem dan snel contact met ons op!

 > info@viventriatlondamme.be


Opstellen trainingsplan 

. Trainingsplan voor 12 weken

. Start op 12 weken voor de wedstrijd


Informatie en advies

. We informeren je over het wat, waarom, wanneer en hoe van onze sport. Daarnaast geven we advies rond de materialen die je nodig hebt om de trainingen en wedstrijd  tot een goed einde te brengen. We bieden ook een handig gadget aan.


Communicatie tussen coach en triatleet

. We streven gedurende het ganse traject naar optimale communicatie tussen coach en atleet.

.Door constructieve feedback van de coach blijft de atleet getriggerd om het beste uit zichzelf te halen.

. De informatie die de atleet deelt met zijn coach is dan weer van cruciaal belang om de vinger aan de pols te houden en waar nodig bij te sturen.


Race day

. We bereiden je voor op D-Day 19 mei 2024, de dag waarop jij je eerste triatlon of duatlon gaat afwerken!

. Begeleiding op de wedstrijddag.> Schema Swim - Bike - Run

> Continue feedback

> Wekelijks trainingsmoment 

> Uitgebreide wedstrijdvoorbereiding

> Inclusief mooi en handig gadget

> Inclusief deelname Viven Triatlon Damme of de Zekerhuis Duatlon Damme

> Inclusief Massage na de wedstrijd


12 - WEKENPLAN   240 €